E-Güvenlik Etiketi Nedir?

E-Güvenlik Etiketi Nedir?

27.05.2021 659

E-Güvenlik Etiketi nedir?

E-Güvenlik Etiketi, 2012'de başlatılan bir Avrupa Okul Ağı girişimidir. Amacı, Avrupa okullarına ve genişletilmiş okul ekosistemine aşağıdakileri sağlamaktır:

  • Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti
  • öğretmenler, okul müdürleri, BİT koordinatörleri ve okul personeli için çevrimiçi bir ortam ve topluluk.

Bu nedenle e-Güvenlik Topluluğu, bu katılımcıların etkileşimde bulunmaları, en iyi uygulamaları paylaşmaları, tavsiye istemeleri ve zor vakaları ve bunların nasıl çözüldüklerini paylaşmaları için ideal bir alan sunar.

ESafety akreditasyon sistemi, kullanıcıların okullarının çevrimiçi güvenlik düzeylerini, üç ana alana ilişkin güçlü ve zayıf alanları belirlemek için bir dizi kritere göre değerlendirmelerine olanak tanır: altyapı, politika ve uygulama.

O nasıl çalışır?

E-Güvenlik Etiketi ortamında yeniyseniz, öncelikle herkese açık portalı keşfetmekten çekinmeyin, en son haberleri okuyun, kaynakları keşfedin ve e-Güvenlik Etiketinin okulunuz için neden geçerli olduğunu öğrenin. Hazır olduğunuzda lütfen Topluluğa katılmak için kaydolun, forumları okumaya başlayın, katılın ve etiketinizi almak için akreditasyon sürecini başlatın! Çok geniş satırlarda, gerek bir internet güvenilirliği Label elde etmek için kayıt , katılmak ve katılmak toplumda, paylaşmak , (aynı zamanda Kaynakları ve Cases aracılığıyla) sizin bilgi ve uzmanlık hazırlamak internet güvenilirliği broşürleri ve dayalı öz-değerlendirme süreci, son olarak doldurun ve gönderindeğerlendirme anketiniz. Bir etiket aldığınızda 18 ay geçerlidir ve 12 ay sonra değerlendirme sürecini yeniden yapabilirsiniz.

ESafety Etiketleri tam olarak nedir?

Okulunuzun çevrimiçi güvenlik düzeyine ve değerlendirme sürecinde değerlendirilen diğer faktörlere bağlı olarak, aşağıdaki etiketlerden birini alabilirsiniz.

  • Ütü - temel çevrimiçi güvenlik seviyesi
  • Bronz - çevrimiçi güvenlik konusunda minimum farkındalık
  • Silver - çevrimiçi güvenliğe daha gelişmiş yaklaşım
  • Altın - çevrimiçi güvenlik konusunda tüm çevrimiçi güvenlik ve eğitim alanlarında olağanüstü uygulama

Okulunuzda daha fazla dahil olmaya ve internetin ve dijital araçların daha güvenli kullanımını desteklemeye hazır mısınız? Çevrimiçi güvenlik hakkında bilgi edinin ve Topluluğumuza katılın !

 

Kaynak: https://www.esafetylabel.eu/esafetylabel