Çevrimiçi Güvenlik nedir?

27.05.2021 972

Çevrimiçi Güvenlik nedir?

e-Güvenlik, internet güvenliği veya çevrimiçi güvenlik, bu portalda en yaygın olarak bulacağınız terimlerdir ve birçok şekilde tanımlanabilir. Wikipedia'ya göre çevrimiçi güvenlik

İnternet kullanımıyla ilgili özel bilgi ve mülklere yönelik güvenlik risklerine karşı kullanıcının kişisel güvenliğini en üst düzeye çıkarma bilgisi ve genel olarak bilgisayar suçlarından kendini koruma bilgisi. WİKİPEDİA TANIMI

Eğitimin teknolojiye ve çevrimiçi araçlara giderek daha fazla bağımlı hale geldiği bir dünyada, okulların öğrencilerin ve personelin internetten en iyi şekilde yararlanırken risklerinden kurtulabilecekleri bir çevrimiçi ortam sağlaması çok önemlidir.

Bunu nasıl yaparsın?

ESafety Label olarak, okulların öğrenciler, ebeveynler ve personel için çevrimiçi güvenliğin tüm yönlerini ele almasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. ESafety Etiketi akreditasyon süreci sayesinde, güçlü ve zayıf alanları belirlemek ve çevrimiçi güvenliğin daha fazla geliştirmeye ihtiyaç duyan yönlerini vurgulamak için okulunuzu bir dizi kritere göre değerlendirebilirsiniz. E-Güvenlik Etiketi yaklaşımı, çevrimiçi güvenliğin üç farklı alanını ele alır - altyapı, politika ve uygulama.

Altyapı

İnternet, çok çeşitli faydalar ve fırsatlar getirir, ancak aynı zamanda riskler de taşır. Olumlu içeriğin yanı sıra, okulların çocukları ve gençleri korumaya ihtiyaç duyduğu daha zorlu ve sorunlu siteler var. Filtreleme ve izleme, okulların bunu yapmak için uygulayabileceği iki yöntemdir, ancak elbette kısmi bir çözümdür: eğitim de çok önemlidir.

• Okul ağı güvenli mi?
  • Akredite bir internet servis sağlayıcısı kullanıyor musunuz?
  • Filtreleme / izleme ürünü kullanıyor musunuz?

Politika

Okulların günümüzde her şey için politikaları vardır, ancak bu politikalar yalnızca bir okulda veya kuruluşta olanları gerçekten yansıtıyorlarsa etkilidir. Bir şeylerin değiştiğini ve politikaların düzenli olarak gözden geçirilmesi gerektiğini kabul etmek de önemlidir - bu, özellikle çevrimiçi güvenliği ele alırken geçerlidir. Tüm paydaşlar (öğrenciler, personel ve ebeveynler) etkili olacaksa ve öğrenciler ve personel için güvenli bir ortam yaratmaya ve sürdürmeye gerçekten yardımcı olacaksa, bu tür politikaların oluşturulmasına ve güncellenmesine dahil edilmelidir.

Bu alandaki bazı değerlendirme kriteri örnekleri:

• Okulun bir dizi sağlam politika ve uygulaması var mı?
  • Kabul edilebilir bir kullanım politikanız (AUP) var mı? Herkes bunun farkında mı?
  • Zorbalıkla mücadele politikanız siber zorbalığa referanslar içeriyor mu?
  • Politikayı ihlal etmek için etkili yaptırımlar var mı?
  • Bir e-güvenlik koordinatörü atadınız mı?

Uygulama

Dünyadaki en iyi filtreleme bile çocukları ve gençleri çevrimiçi olduklarında korumak için yeterli değildir. Örneğin, YouTube'a her dakika yüzlerce saatlik video yükleniyor, bu yüzden filtreleme ve izlemenin yanı sıra eğitime de ihtiyaç var.

Bir şeyler ters gittiğinde öğrenciler ne yapacaklarını biliyor mu? Bir şeyi nasıl bildireceklerinin farkında mı - sadece bir öğretmene veya ebeveynlere değil, aynı zamanda kullandıkları sitenin sahibine de?

Eğitim çok önemlidir ve yaşa uygun, ilerici ve müfredata dahil edilmiş olmalıdır. Çevrimiçi güvenlik bir cıvata olarak görülemez. Tek seferlik bir montaj veya "çevrimiçi güvenlik günü" olarak etkili bir şekilde öğretilemez.

Bu alandaki bazı değerlendirme kriteri örnekleri:

• Çocuklar e-güvenlik eğitimi alıyor mu - nerede, nasıl?
  • Personel - destek personeli dahil - eğitimli mi?
  • Okulda tek bir irtibat noktanız var mı?
  • Liderlik ekibi ve okul yöneticileri e-güvenlik konusunda yeterli farkındalığa sahip mi?

Kaynak: https://www.esafetylabel.eu/onlinesafety